header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN OVERVEEN. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Overveen

Overveen is een dorp in Gemeente Bloemendaal, op de grens van Haarlem en tussen Bloemendaal en Aerdenhout. Groene lanen, karakteristieke woningen en villa’s bepalen het straatbeeld. De groene omgeving in combinatie met de centrale ligging maken van Overveen een bijzondere woonlocatie.
Overveen is een heerlijke plaats om te wonen. U vindt in Overveen voornamelijk rust en sfeer. Op de fiets bent u echter snel in de bruisende binnenstad van Haarlem of op de brede stranden van Bloemendaal en Zandvoort. In de directe omgeving van Overveen zijn diverse faciliteiten, maar ook Overveen zelf heeft veel te bieden. Onderstaand een “blokje om” in Overveen. 

Overveen in het kort

Overveen

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Overveen. Een behoorlijke kennis over Overveen, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u volgens bewoners kunt verwachten van Overveen.

DE BEWONERS
Veel gezinnen met schoolgaande kinderen. Veelal hoogopgeleid. Nieuw komende bewoners vaak vanuit Amsterdam.
DE WOONOMGEVING
Rustieke, karakteristieke en levendige woonomgeving. Een prettige en relaxte gemeenschap om tussen te wonen.
DE LEVENSSTIJL
Ideale omgeving om te wonen. Strand en stad op beperkte fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Gezellig dorpskarakter, toch groot genoeg voor voldoende anonimiteitsgevoel.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De stadse sfeer in het groen. 

GELEGEN IN MID-/ZUIDEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 20 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Station Overveen
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

WINKELS EN HORECA IN OVERVEEN

Diverse speciaalzaken en horeca-gelegenheden

Winkelstraat de Bloemendaalseweg is gevestigd in het centrum van Overveen. Deze winkelstraat staat bekend om haar gezelligheid, diversiteit en kwaliteit. In de speciaalzaken treft u veelal de eigenaar aan welke u met passie van dienst willen zijn. De winkelstraat is nagenoeg aaneengesloten en voorzien van veel verschillende soorten winkels. U proeft de sfeer van Overveen. 

Ook voor horeca-aangelegenheden kunt u meer dan uitstekend terecht in Overveen. Door de jaren-heen is Overveen voorzien van een aantal pareltjes aan restaurants. Hippe-, authentieke- en sterrenrestaurants: u vindt het er allemaal. Om een indruk te geven: biefstuk eten bij Loetje, authenticiteit ervaren bij Klein Centraal, een burger bij Stach, een pizza bij Revolution, pannenkoeken bij Kraantje Lek, op hoge culinaire wijze dineren bij de Bokkedoorns en nog veel meer. Kortom: lekker dicht bij huis even wat eten of gewoon een borrel drinken, het is in Aerdenhout uitstekend mogelijk. 

NATUUR IN OVERVEEN

Voor alles wat wils

Overveen ligt midden in de natuur. Dit maakt het een ideale locatie voor natuurliefhebbers. Of u nu sportief wilt hardlopen, fietsen of wandelen door de duinen of de bossen: Overveen biedt het u. In de vroege of late zomer is het ideaal toeven bij het duinmeert Wed in Nationaal park Zuid-Kennemerland. Is het warmer? Dan kunt u eenvoudig verkoeling zoeken op de brede stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

SPORTVERENIGINGEN

Sporten in Overveen

Of je nu wilt hardlopen door de duinen of op topniveau wilt sporten. Het kan in Overveen. Een overzicht van de verenigingen in Overveen, Bloemendaal en Aerdenhout vind je op de website van de gemeente Bloemendaal. De Haarlemse verenigingen vind je hier. Ook voor de jeugd zijn er tal van sportmogelijkheden: van zwemmen tot voetbal en streetdance. Met de Jeugdsportpas kan je je kinderen makkelijk kennis laten maken met verschillende sporten.

HISTORIE VAN OVERVEEN

De naam van Overveen was oorspronkelijk Tetterode. Vanwege het schone duinwater, waren vroeger veel blekerijen en brouwerijen in Overveen. De familie Gehrels had dit voornamelijk in bezit. Vele straatnamen in Overveen herinneren hier nog aan, bijvoorbeeld de buurt ‘Blekersveld’.

Elswout, even ten zuiden van de dorpskern van Overveen, is een landgoed dat in de Gouden Eeuw is aangelegd in de Franse stijl. Later is het park opnieuw aangelegd in de Engelse stijl en nog enkele keren uitgebreid en aangepast. Tegenwoordig kunt u binnen Elswout Overveen genieten van de natuur door verschillende wandelroutes.

Landgoed Elswout in Overveen is voorzien van onder andere een villa, diverse stallen en Orangerie Elswout. Orangerie Elswout doet nu dienst als horecagelegenheid. De grote villa is een bekend object bij reclamemakers. 

WBos Makelaars

Thuis in Overveen. Sinds 1948.

Geen woning in Overveen is bij WBos Makelaars onbekend. Sinds 1948 wordt hier door WBos Makelaars actief gemakeld. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de meest nieuwe ontwikkelingen. Het beste van beide: wij zijn thuis in Overveen.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!