header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN HEEMSTEDE. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Heemstede

Een heerlijke plaats om te wonen. WBos Makelaars heeft sinds 1948 een vestiging op de grens van Heemstede/Aerdenhout. Geen wonder dat alle unieke aspecten van Heemstede bij ons bekend zijn. 

Heemstede is een zeer uitgebreid en gevarieerd dorp. Heemstede ademt de sfeer uit van dorpse gezelligheid, gemengd door een stadse leefwijze. De ligging van Heemstede is uniek: in het groene hart van Zuid-Kennemerland en op de rand van Haarlem. 

Heemstede in het kort

Heemstede

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Heemstede. Een behoorlijke kennis over Heemstede, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u kunt verwachten van Heemstede.

DE BEWONERS
Meeste bewoners tussen 45-65 jaar
DE WOONOMGEVING
Een rustige en toch levendige woonomgeving. Een prettige en relaxte gemeenschap om tussen te wonen.
DE LEVENSSTIJL
Ideale omgeving om te wonen. Strand en stad op fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Gezellig dorpskarakter, toch groot genoeg voor voldoende anonimiteitsgevoel.
DE MARKT
Wekelijkse speciaalmarkt op woensdag in Valkenburgerlaan. Veel kramen met biologische en verse voedingswaar.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De fraaie uitstraling en de vredige woonomgeving. Het dorpse karakter met stadse allure. 

GELEGEN IN ZUID-/WESTEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 15 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Heemstede/Aerdenhout
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

HET GROENENDAALSE BOS

Volop natuur midden in Heemstede

Het grootste bos van Heemstede is het Groenendaalse Bos. Dit bos maakt in het bijzonder deel uit van de geschiedenis van Heemstede. Zo’n 100 jaar geleden heeft Gemeente Heemstede het toenmalige landgoed Groenendaal gekocht om het open te stellen voor publiek. Met de essentie haar inwoners naast de stedelijkheid ook volop natuur te bieden. 

In Groenendaal krijgt natuur volop de ruimte. Mede dit zorgt ervoor dat het Groenendaalse Bos een geliefde plek is voor een wandeling onder bewoners van Heemstede en omgeving. Een wandeling waarbij u zomaar een vrijlopende Schotse Hooglander kunt tegenkomen. Het vriendelijke roodbruine dier leeft zowel in de zomer als in de winter in het Groenendaalse Bos. 
“Genieten van natuur doet u in Heemstede”

WINKELEN IN HEEMSTEDE

Diverse speciaalzaken en horeca-gelegenheden

Het karakteristieke centrum van Heemstede, de Binnenweg & Raadhuisstraat, is bijzonder populair. Naast de trouwe Heemsteedse bezoekers, komen hier ook veel bezoekers uit omliggende gemeenten en van ver daarbuiten. In 2013 is deze winkelstraat van Heemstede officieel door NLStreets verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland’.

De Binnenweg en Raadhuisstraat in Heemstede heeft een duidelijke eigen identiteit. U vindt in deze winkelstraat een bijzonder aanbod van speciaalzaken. Winkels waarbij de eigenaar u te woord staat en graag haar kennis met u deelt. Allen winkels van hoogwaardige kwaliteit, of het nu delicatessen of mode betreft. Uniek: u kunt parkeren voor de deur! Onze etalage bevindt zich in het hart van deze druk bezochte winkelstraat. 

Naast de Binnenweg en Raadhuisstraat is ook de Jan van Goyenstraat uw bezoek meer dan waard. Ook deze winkelstraat biedt velen speciaalzaken en horeca-aangelegenheden. Restaurants van hoogwaardige kwaliteit, of het nu een Michelinster betreft of een jaarlijks terugkerende waardering in Gault Millau.

Buiten bovenstaande heeft Heemstede nog meer te bieden. Zo kunt u eveneens uw dagelijkse boodschappen doen op de Zandvoortselaan in Heemstede, winkelcentrum Heemstede/Aerdenhout. Centraal gelegen ligt hier een kleine, maar veel biedende winkelstraat. Naast een uitstekende slager, bakker en slijterij kunt u er ook terecht voor o.a. een parfumerie en een supermarkt. 

Naast deze drie winkelstraten, kunt u op nog op verschillende locaties in Heemstede winkels en horeca vinden. 
“Shoppen, genieten en beleven doet u in Heemstede”

SPORTVERENIGINGEN

Hockey, voetbal en tennis: top sport in Heemstede

Hockey | M.H.C. Alliance
De hockeyclub van Heemstede is M.H.C. Alliance. Deze vereniging dateert uit het jaar 1927 met een oproep van Charles van Rooy, destijds een leerling van het Triliteitslyceum in Haarlem. Op het prikbord hing de tekst “Wie lid wil worden van een hockeyclub kan zich opgeven bij Ch. Van Rooy 2B”. Alliance is geboren. Inmiddels is het ledenaantal gegroeid tot circa 1700 leden en beschikt de club over zeker 5 kunstgrasvelden, een prachtig clubhuis en talentvolle spelers. Leuk om op een zaterdag of zondag eens te kijken, er valt altijd iets te beleven. WBos Makelaars is al jaren trotse sponsor van deze vereniging. 

Voetbal | R.C.H. en H.B.C.
Ook voor voetballiefhebbers heeft Heemstede genoeg te bieden. In Heemstede zelf vindt men de voetbalclubs R.C.H. en H.B.C. Beide clubs waar gezelligheid en een goed spel centraal staan. Neem gerust een een kijkje om te kijken welke voetbalclub het beste bij u past. 

Tennis | Merlenhove
Op een prachtige locatie aan de rand van het Groenendaalse Bos bevindt zich tennisvereniging Merlenhove. Een leuke vereniging voor tennisliefhebbers. Ook uitermate geschikt om gezellig nog iets na te drinken op het net iets hoger gelegen terras. Neem eens een kijkje en ervaar het zelf!

HET OUDE SLOT

Historie en heden vloeien samen in Heemstede

Wat in een “blokje om” in Heemstede zeker niet mag ontbreken, is het bewijs van het rijke verleden: Het Oude Slot. Het Slot Heemstede is gebouwd tussen ca. 1280 en 1290 en is daarna een aantal keren verwoest geweest (laatste keer was in 1426). In 1810 werd het slot, destijds inmiddels ernstig verzwakt, afgebroken in opdracht van de toenmalige schout. 

De funderingen uit de middeleeuwen zijn nog altijd aanwezig. Het slot zelf is vervangen door een landgoed met de naam Het Oude Slot. Ook de in opdracht van ambachtsheer Adriaan Pauw gebouwde “Pons Pacis” ofwel Vredesbrug uit omstreeks 1648 is nog aanwezig, evenals de zogeheten “Duivenpoort”, het “Tecklenburgse Poortje” en de stenen toegangspoort met heraldische wapens. 

Het landgoed op de plaats waar het slot heeft gestaan is nu in gebruik als locatie voor onder andere trouwerijen en (andere) particuliere en zakelijke bijeenkomsten. Hierbij wordt vooral het Nederhuys, het voormalige rentmeestershuis en vroegere koetshuis van het Oude Slot, gebruikt. 

KINDERRIJK

Veel bewoners met gezinnen

Heemstede biedt optimaal woongenot, voor het hele gezin. Door haar diverse basis/middelbare scholen, kinderdagverblijven, huiswerkinstituten en sportverenigingen is het een ideale woonlocatie voor gezinnen met [jonge] kinderen. Bijkomend voordeel: alles is uiterst nabijgelegen, kinderen gaan al snel (in groepjes) op de fiets van A naar B.  

HISTORIE VAN HEEMSTEDE

Vanaf begin 20ste  eeuw is Heemstede sterk gegroeid. Steeds meer mensen zagen in dat Heemstede een zeer gunstige ligging heeft. Wonen nabij grote steden, zee en natuur sprak destijds al veel mensen aan. Ook had Heemstede toen al een goede trein- en tramverbinding. Deze combinatie leidde ertoe dat Heemstede een forensenplaats werd.

Vanaf die tijd werden er buitenplaatsen opgekocht om er woningbouw te realiseren. De gemeenten Heemstede werkte hieraan mee door het vaststellen van ruime uitbreidingsplannen. Zo werden in deze plannen de gehele opzet van Heemstede in kaart gebracht. U kunt hierbij denken aan de breedte van de straten en grote bouwprojecten van nieuwe wijken.

Het aankopen van nieuwe stukken grond en het bebouwen daarvan ging nog jaren door. In de jaren 1935-1940 stonden veel huizen leeg en konden deze slechts tegen geringe prijzen worden verhuurd. Dit beeld veranderde sterk na de oorlog. Er kwam zelfs woningnood in de omgeving van Heemstede. Door middel van de woningwetbouw moest hier verandering in komen. De gemeente Heemstede kocht weer terreinen en ontwikkelde daar bouwprojecten. WBos Makelaars was al vanaf dat moment betrokken in de woningmarkt van Zuid-Kennemerland met specifieke zin in Heemstede.

Meer geschiedenis vindt u bij Historische Vereniging Heemstede Bennebroek.

WBos Makelaars

Thuis in Heemstede. Sinds 1948.

Geen woning in Heemstede is bij WBos Makelaars onbekend. Sinds 1948 wordt hier door WBos Makelaars actief gemakeld. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de meeste innovatieve strategieën. Het beste van beide: wij zijn thuis in Heemstede.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor in Heemstede. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!