header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN HAARLEM. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Haarlem

Haarlem is een sfeervolle en karakteristieke stad bij uitstek. Een prettige en veilige stad om in te wonen. Haarlem biedt velen mogelijkheden en is mede daardoor voor veel verschillende doelgroepen zeer aantrekkelijk. Uit jaarlijks onderzoek naar ‘De bestede gemeenten’ is Haarlem onlangs uitgeroepen tot aantrekkelijkste woonstad! 

Haarlem in het kort

Haarlem

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Haarlem. Een behoorlijke kennis over Haarlem, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u volgens bewoners kunt verwachten van Haarlem.

DE WOONOMGEVING
Een verzorgde, bruisende stadse woonomgeving. Fietsstad bij uitstek. Veel vooroorlogse bouw, wat de stad karakteriseert. Historie is op iedere hoek van de straat te vinden.
DE LEVENSSTIJL
Ideale omgeving om te wonen. Strand en stad op fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Stads karakter, toch een kleinschalig gevoel.
DE MARKT
Verschillende markten op verschillende dagen. De markten zijn divers en vinden voornamelijk plaats op de Groote Markt en Boter Markt.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De status van “Klein Amsterdam”, het bruisende karakter. 

GELEGEN IN MIDDEN/NOORDEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 20 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Haarlem-centraal
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

DE HAARLEMSE BINNENSTAD

Het historische hart van Haarlem

De binnenstad van Haarlem ademt historie. U vindt er vooral karakteristieke bouwstijlen, welke ver in onze jaartelling teruggaan. Logisch als u bedenkt dat Haarlem één van de oudste steden van Nederland is. Het is dan ook hét centrale punt van Zuid-Kennemerland. Bewoners van Haarlem en omstreken komen hier graag voor bijvoorbeeld de diverse speciaalzaken die veelal verspreidt zijn in of rondom de Grote Houtstraat. De Grote Houtstraat is de grote winkelstraat van Haarlem, waar u o.a. veel bekende winkels kunt vinden. 

WINKELEN IN HAARLEM

Haarlem als modestad

De binnenstad van Haarlem wordt naast haar karakteristieke bouwstijlen ook gekenmerkt als echte modestad. Grote en kleine merken verkopen hier de nieuwste trends. Verspreidt over de gehele binnenstad vindt u naast grotere winkelketens ook bijzonder veel boutiques. Winkels waar de eigenaar u graag persoonlijk te woord staat en voorziet van advies. Winkelen in Haarlem is een beleving. 

HORECA IN HAARLEM

Haarlem als horecastad

 

Het was al even bekend binnen Zuid-Kennemerland, maar wordt inmiddels ook ver daarbuiten steeds bekender. Haarlem is een absolute horecastad. De horeca in Haarlem staat bekend om haar hoge culinaire kwaliteiten. De stad heeft een breed aanbod aan bistro’s, restaurants en cafe’s. Daarnaast vindt er het evenement Haarlem Culinair plaatst, waar diverse plaatselijke restaurants zich kunnen presenteren tijdens een sfeervol weekend. De diverse terrassen zorgen voor dagelijkse gezelligheid. Op een zonnige dag staan locaties als de Grote Markt, Botermarkt en een gedeelte aan het Spaarne gezellig vol met terrasjes. Daarnaast kent Haarlem een levendig uitgaansleven met sfeervolle bars en clubs, discotheken.  

DE BEWONERS

Populair onder alle doelgroepen

In Haarlem wonen families die al generaties in de Spaarnestad hun thuis hebben gevonden. Soms met een tussenstap in andere gemeenten. Daarnaast zijn er veel nieuwkomers, veelal [tussentijdse] Amsterdammers die vanwege gezinsuitbreiding een rustigere maar toch levendige woonlocatie zoeken. Haarlem biedt als Klein Amsterdam dan uitkomst. Ondanks dat het meer-en-deel, met de nadruk op de binnenstad, van de inwoners jongvolwassen is, wordt de woonlocatie ook steeds geliefder bij senioren. Haarlem is een ideaal voor iedereen die van nabije levendigheid houdt.

KINDERRIJK

Veel bewoners met gezinnen

Haarlem heeft een stadskarakter en staat bekend als Klein Amsterdam. Het wordt daardoor vaak niet zo snel als een kinderrijke woonomgeving gezien. Niets is minder waar: Haarlem biedt optimaal woongenot, voor het hele gezin. Door haar diverse basis/middelbare scholen, kinderdagverblijven, huiswerkinstituten en sportverenigingen is het een ideale woonlocatie voor gezinnen met [jonge] kinderen. Bijkomend voordeel: alles is uiterst nabijgelegen, kinderen gaan al snel (in groepjes) op de fiets van A naar B.  [/vc_column_text]

HISTORIE VAN HAARLEM

In de tiende eeuw komt Haarlem voor het eerst voor in literaire bronnen. In deze bron wordt Haarlem vermeld onder de naam ‘Haralem”. Uit archeologisch onderzoek blijkt dat 1500 jaar voor onze jaartelling al sprake was van bewoning in de omgeving van het Spaarne.

Mede door de gunstige ligging aan het Spaarne kon Haarlem zich snel ontwikkelen. De ontwikkeling van Haarlem heeft veel te danken aan het brouwen van bier, scheepsbouw en lakennijverheid. De Jopenkerk in Haarlem verwijst nog terug naar deze tijd.

Vanaf circa 1577 kende Haarlem een periode van enorme groei. Het aantal inwoners groeide binnen 50 jaar van 18.000 naar 40.000, wat van Haarlem één van de grootste steden van Holland maakte.
Vanaf dat moment staat Haarlem als grote stad op de kaart.

De stadsdelen van Haarlem:
Haarlem is opgedeeld in 5 stadsdelen, 9 wijken en 40 buurten. Ieder stadsdeel, wijk of zelfs buurt is verschillend. Doordat W. Bos Makelaars al sinds 1948 actief in deze regio zijn wij ons bewust van de verschillen en de ontwikkelingen. Op korte termijn wordt u op deze pagina optimaal door ons geïnformeerd over deze specifieke buurten. 

WBos Makelaars

Thuis in Haarlem. Sinds 1948.

De velen verschillende woningen in Haarlem zijn bij WBos Makelaars bekend. Sinds 1948 wordt hier door WBos Makelaars actief gemakeld. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de ontwikkelingen van morgen. Het beste van beide: wij zijn thuis in Haarlem.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!