header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN BLOEMENDAAL. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Bloemendaal

Bloemendaal: een prachtige gemeente om te wonen. Bloemendaal creëert een groen hart midden in de randstad. Het is een sfeervol en royaal opgezet dorp. U bevindt zich hier midden in het groen, terwijl u op beperkte fietsafstand bent van de bruisende binnenstad van Haarlem en de brede stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Bloemendaal in het kort

Bloemendaal

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Bloemendaal. Een behoorlijke kennis over over de gemeente, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u volgens bewoners kunt verwachten van Bloemendaal.

KOOP VS. HUUR
Circa 70% koop en 29% huur
DE WOONOMGEVING
Volgens onderzoek van tijdschrift Elsevier is Bloemendaal één van de beste gemeente van Nederland om te wonen. Veel natuur en buurten zijn ruim opgezet. Tevens een sfeervol centrum.
DE LEVENSSTIJL
Ideale omgeving om te wonen. Strand en stad op fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Gezellig dorpskarakter, toch groot genoeg voor voldoende anonimiteitsgevoel.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De fraaie uitstraling en de vredige woonomgeving. Middenin de natuur en toch in de randstad. 

GELEGEN IN NOORD-/WESTEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 20 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Station Bloemendaal
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

BLOEMENDAAL AAN ZEE

Brede stranden met allure

Bloemendaal aan Zee is een populaire badplaats met allure. Evenals het dorp van Bloemendaal wordt ook Bloemendaal aan Zee omringt door natuurgebied. Bloemendaal aan Zee is goed bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Eenmaal in Bloemendaal aan Zee kunt u genieten van zeer geliefde strand etablissementen en brede schone stranden. Heerlijk om in de winter uit te waaien en in de zomer te genieten van mooi weer.

WINKELS EN HORECA IN BLOEMENDAAL

Diverse speciaalzaken en horeca-gelegenheden

Het gezellige centrum van Bloemendaal heeft een dorps karakter. Naast de trouwe Bloemendaalse bezoekers, komen hier ook veel bezoekers uit omliggende gemeenten. Het centrum van Bloemendaal heeft een duidelijke eigen identiteit. U vindt in deze winkelstraat een bijzonder aanbod van speciaalzaken. Winkels waarbij de eigenaar u te woord staat en graag haar kennis met u deelt. Allen winkels van hoogwaardige kwaliteit, of het nu delicatessen of mode betreft. Ook zijn in het centrum van Bloemendaal enkele ambachtelijke bedrijven aanwezig, zoals een goudsmederij. Uniek: u kunt parkeren voor de deur! 

Daarnaast biedt deze winkelstraat veel horeca-aangelegenheden. Lekker dicht bij huis even wat eten of gewoon een borrel drinken, het is in Bloemendaal centrum mogelijk. 

SPORTVERENIGINGEN

Hockey, voetbal en tennis: top sport in Bloemendaal

Hockey | HC Bloemendaal
HC Bloemendaal, wie kent het niet. Een hockeyclub waar plezier en ontwikkeling, familie- en tophockey hand-in-hand gaan. Bloemendaal hockey bevindt zich onder aan het Kopje van Bloemendaal, waar het Oranjegevoel zich al meer dan 100 jaar verbindt. Bloemendaal is een club waar families al generaties lang samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Op een prachtige plek midden in Bloemendaal voelen spelers, kinderen, ouders en grootouders zich thuis. Er bestaan een bloeiend clubleven door met elkaar en voor elkaar activiteiten en evenementen te organiseren. Bloemendaal is een club waar u zonder twijfel ideaal de cultuur van Bloemendaal kunt proeven. Neem dus gerust een kijkje als u nieuw bent in de regio!

Overige sport in Bloemendaal
Bijzonder bekend is de hockeyclub van Bloemendaal. Maar Bloemendaal heeft meer te bieden dan enkel hockey. Zo kunt u er uitermate goed terecht voor bijvoorbeeld voetbal, tennis, cricket, golf en nog veel meer. Via Bloemendaal vrije tijd en sport kunt u meer lezen over sport in Bloemendaal.

NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND BLOEMENDAAL

Proef natuur, historie en ervaar rust

Het werd net al beschreven, Bloemendaal wordt omringd door natuur. Een gedeelte van Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt op grondgebied van deze groene woonplaats. Of het nu om een dagje uit of een uurtje op pad gaat, in Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunt u alle kanten op: hardlopen, paardrijden, yoga, wandelen, picknicken, fotograferen, vergaderen of op excursie. Het park biedt eindeloos veel kilometers aan wandel-, fiets- en ruiterpaden. Overal zijn sporen van het verleden te vinden, zoals overblijfselen van vroegere nederzettingen, Groot Olmen, het zeedorpenlandschap en landgoederen. Bovendien is het hier-en-daar nog zichtbaar dat het gebied een voormalig waterwingebied is. Uit de Tweede Wereldoorlog zijn bunkers, wegen en tankgrachten bewaard gebleven. Ook ligt er e indrukwekkende Erebegraafplaats Bloemendaal met graven van honderden verzetsstrijders. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is zeker uw bezoek waard!

KINDERRIJK

Veel bewoners met gezinnen

Bloemendaal biedt optimaal woongenot, voor het hele gezin. Door haar diverse basis/middelbare scholen, kinderdagverblijven, huiswerkinstituten en sportverenigingen is het een ideale woonlocatie voor gezinnen met [jonge] kinderen. Bijkomend voordeel: alles is uiterst nabijgelegen, kinderen gaan al snel (in groepjes) op de fiets van A naar B.  

HISTORIE VAN BLOEMENDAAL

Tot twee eeuwen geleden bestond Bloemendaal uit drie ambachtsheerlijkheden: Tetterode (Overveen), Aelbertsberg (Bloemendaal) en Vogelenzang. Vanaf de 14de eeuw behoorden de drie dorpen toe aan de heren van Brederode. Zij hadden van de grafelijkheid de bestuurs- en rechtsmacht over deze drie ambachten gekregen, waardoor zij zich heren van Tetterode, Aelbertsberg en Vogelenzang mochten noemen. De ‘heerlijkheid’ aan de Staten van Holland verviel na het kinderloos overlijden van Wolfert, de laatste heer van Brederode. Enige tijd daarna kocht Haarlem de drie heerlijkheden, waarna de naam Aelbertsberg werd vervangen voor Bloemendaal. Tetterode was inmiddels al enige tijd bekend als Overveen.

Vanaf de 17e eeuw vestigden diverse kooplieden zich in Bloemendaal. Zij belegde hun geld in grond, lieten daar buitenverblijven verrijzen en brachten de zomermaanden door in Bloemendaal. Vanaf 1880 werd Bloemendaal een waar forensendorp. Door de uitstekende tram- en treinverbinding nam de vraag naar woningen en villa’s in Bloemendaal toe. Diverse villaparken werden gebouwd door exploitatiemaatschappijen. De huidige opzet van Bloemendaal ontstond. 

WBos Makelaars

Thuis in Bloemendaal. Sinds 1948.

Geen woning in Bloemendaal is bij WBos Makelaars onbekend. Sinds 1948 wordt hier door WBos Makelaars actief gemakeld. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de meest nieuwe ontwikkelingen. Het beste van beide: wij zijn thuis in Bloemendaal.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!