header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN BENNEBROEK. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Bennebroek

Bennebroek is een dorp in Zuid-Kennemerland en valt onder Gemeente Bloemendaal. Bennebroek ligt ten zuid-/westen van Heemstede en ten oosten van Vogelenzang en valt daarmee op de grens van de Bollenstreek.
Bennebroek biedt door verschillende aspecten optimaal woongenot. De woonplaats is ruim opgezet en kent verschillende soorten woningen. Daarnaast heeft Bennebroek een gezellige dorpskern met diverse speciaalzaken. De ligging van Bennebroek is uniek: centraal en toch omgeven door fraai natuurschoon. Bollenvelden, het strand, de duinen en bossen liggen op beperkte afstand. Evenals de karakteristieke binnenstad van Haarlem. 

Bennebroek in het kort

Bennebroek

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Bennebroek. Een behoorlijke kennis over Bennebroek, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u kunt verwachten van Bennebroek.

DE BEWONERS
Veel bewoners met origine uit Bennebroek. Daarnaast nieuwe inwoners veelal uit Amsterdam en Bollenstreek.
DE WOONOMGEVING
Een rustige, ietwat landelijke woonomgeving. Toch levendig, het randstad gevoel. Een prettige en relaxte gemeenschap om tussen te wonen.
DE LEVENSSTIJL
Veel natuur in de omgeving. Bollenvelden, strand en stad op fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Gezellig dorpskarakter, toch groot genoeg voor voldoende anonimiteitsgevoel.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De landelijke allure en geschiedenis, middenin de randstad. 

GELEGEN IN ZUIDEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 20 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Station Heemstede/Aerdenhout en Station Hillegom
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

WINKELS EN HORECA IN BENNEBROEK

Diverse speciaalzaken en horeca-gelegenheden

Centraal gelegen in Bennebroek ligt haar winkelstraat. Winkelcentrum Bennebroek heeft een verscheidenheid aan winkels welke voor iedereen wat wils bieden. Naast een aantal algemeen bekende winkels vindt u er diverse speciaalzaken. 

Ook voor horeca-aangelegenheden kunt u in Bennebroek uitstekend terecht. Lekker dicht bij huis even wat eten of gewoon een borrel drinken, het is in Bennebroek uitstekend mogelijk.

LINNAEUSHOF BENNEBROEK

De grootste speeltuin van Europa in Bennebroek

Als u met kinderen in Bennebroek of omgeving woont is de kans groot dat uw kinderen een seizoensabonnement op Linnaeushof in Bennebroek hebben. Het is namelijk de grootste speeltuin van Europa. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan. De grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor klein en groot. Kortom: volop vermaak voor kinderen in Bennebroek!

SPORTEN IN BENNEBROEK

Hockey: top sport in Bennebroek

Hockey | M.H.C. Bennebroek

Hockeyclub Bennebroek is opgericht in 1965. Aanvankelijk werd gespeeld op het veldje bij de kerk van Adriaan Pauw, in het centrum van Bennebroek. Het logo van M.H.C. Bennebroek verwijst nog naar Adriaan Pauw. De leden die op deze hockeyclub spelen komen veelal uit Bennebroek. Door de gezellige (familie) sfeer is M.H.C. Bennebroek ook buiten haar eigen plaats erg populair. Zo zijn er ook veel leden uit Hillegom, Heemstede, Vogelenzang, Zwaanshoek, Hoofddorp en zelfs Zandvoort. Kortom, M.H.C. Bennebroek is een leuke sportclub waar naast top sport ook voldoende ruimte is voor gezelligheid! Bennebroek is een club waar u zonder twijfel ideaal de cultuur van Bennebroek kunt proeven. Neem dus gerust een kijkje als u nieuw bent in de regio!

Overige sport in Bennebroek
Bekend is de hockeyclub van Bennebroek. Maar Bennebroek heeft meer te bieden dan enkel hockey. Zo kunt u er uitermate goed terecht voor overige sporten. Via Bennebroek vrije tijd en sport kunt u meer lezen over sport in Bennebroek.

BENNEBROEKSE FEESTWEEK

Volop feest in Bennebroek

Eén van de hoogtepunten van Bennebroek is de jaarlijks terugkerende feestweek. Uit de populariteit hiervan blijkt waar een klein dorp groot in kan zijn. Inwoners van Bennebroek en nabij gelegen plaatsen kunnen een week lang volop vertier beleven. Zeker uw bezoek waard! 

HISTORIE VAN BENNEBROEK

Het oorspronkelijke gebied Bennebroek strekte zich rond 1300 uit van Hillegom tot voorbij de huidige Gedempte Oude gracht in Haarlem en werd aan de westzijde begrensd door de Binnenweg in Heemstede. 
Edelman Jan Scheven van Bennebroek bouwde een kasteel op de hoek van de Gedempte Oude Gracht en het Spaarne in Haarlem. Een kasteel net buiten de verse stadsmuren van Haarlem. Bennebroek wilde graag kunnen blijven uitbreiden. Om dit mogelijk te kunnen maken werd de familie Scheven weggekocht.

Het gebied Bennebroek kromp de daaropvolgende eeuwen. Tot 1653 behoorde Bennebroek nog bij de ambachtsheerlijkheid Heemstede. Na het overlijden van Adriaan Pauw gaven de Staten van Holland toestemming voor de afscheiding van Bennebroek. Bennebroek werd op dat moment toegewezen aan de jongste zoon van Adriaan Pauw. 

In de loop der jaren zijn delen van Bennebroek toegevoegd aan Heemstede. Mede hierdoor is het gebied Bennebroek verkleint tot de huidige strekking. Bennebroek valt sinds 2009 onder de gemeente Bloemendaal.
Op de website van Historische Vereniging Heemstede Bennebroek vindt u meer informatie over de historie van Bennebroek. 

WBos Makelaars

Thuis in Bennebroek. Sinds 1948.

WBos Makelaars is een bekend makelaarskantoor in Bennebroek. Geen wonder dat alle unieke aspecten van deze woonplaats bij ons bekend zijn. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de meest nieuwe ontwikkelingen. Het beste van beide: wij zijn thuis in Bennebroek.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!