header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

WELKOM IN AERDENHOUT. WELKOM BIJ WBOS MAKELAARS.

Welkom in Aerdenhout

Een heerlijke plaats om te wonen. WBos Makelaars heeft sinds 1948 een vestiging op de grens van Heemstede/Aerdenhout. Geen wonder dat alle unieke aspecten van Aerdenhout bij ons bekend zijn. 

Aerdenhout is het groene hart van Zuid-Kennemerland en valt onder Gemeente Bloemendaal. De combinatie van de uiterst centrale ligging en de bijzondere groene omgeving zorgt ervoor dat Aerdenhout een bijzondere locatie is om te wonen. Aerdenhout is uiterst ruim opgezet, waardoor de meeste woningen veel grond hebben. Dit zorgt ervoor dat natuur de ruimte krijgt: Aerdenhout is een oase van groen!

Aerdenhout in het kort

Aerdenhout

Wat u kunt verwachten

WBos Makelaars verneemt dagelijks de woonervaringen van bewoners in Aerdenhout. Een behoorlijke kennis over Aerdenhout, welke wij graag met u delen. Onderstaand kort gezegd wat u kunt verwachten van Aerdenhout.

DE BEWONERS
Meeste bewoners tussen 45-65 jaar
DE WOONOMGEVING
Een rustige en toch levendige woonomgeving. Een prettige en relaxte gemeenschap om tussen te wonen.
DE LEVENSSTIJL
Ideale omgeving om te wonen. Strand en stad op fietsafstand, daarnaast centraal t.o.v. andere steden. Gezellig dorpskarakter, toch groot genoeg voor voldoende anonimiteitsgevoel.
OM VERLIEFD OP TE WORDEN
De fraaie uitstraling en de vredige woonomgeving. Het dorpse karakter met de ruimtelijke allure.

GELEGEN IN ZUID-/WESTEN VAN ZUID-KENNEMERLAND

Bereikbaarheid

transport839 ca. 20 min.
transport854 ca. 2 – 7 min.
transport837 ca. < 10 min.

Openbaar vervoer

NS-station: Station Heemstede/Aerdenhout
Bushalte: Diverse bushaltes

EEN VISUEEL BLOKJE OM

WINKELS EN HORECA IN AERDENHOUT

Diverse speciaalzaken en horeca-gelegenheden

Winkelcentrum Heemstede-Aerdenhout is de gezellige winkelstraat voor deze plaats. Het ligt op de grens van Heemstede-Aerdenhout, officieel net in Heemstede. De winkelstraat is zeer geliefd bij bewoners uit Aerdenhout, maar ook bij bewoners uit omliggende plaatsen zoals Heemstede en Bentveld. U vindt in dit sfeervolle centrum diverse speciaalzaken, winkels waarbij de eigenaar u graag persoonlijk van een goed advies voorziet. Daarnaast vindt u onder andere een goede slager, bakker, slijter en super markt. Bijkomend voordeel: u kunt parkeren voor de deur!

Aerdenhout biedt zelf geen horeca-aangelegenheden. Net op de grens tussen Heemstede-Aerdenhout en Aerdenhout-Bentveld kunt u echter uitstekend terecht. Kortom: lekker dicht bij huis even wat eten of gewoon een borrel drinken, het is in Aerdenhout uitstekend mogelijk. 

HET KOPJE VAN AERDENHOUT

Het hoogste punt van Aerdenhout

Het Kopje van Aerdenhout is gelegen aan de zuidelijke rand van het meester Enschede Park, vlakbij de Zwarteweg in Aerdenhout. Het Kopje van Aerdenhout vormt één van de drie kopjes in Gemeente Bloemendaal, waarvan Het Kopje van Bloemendaal met de uitzichttoren de hoogste en bekendste is. Rondom Het Kopje van Aerdenhout kunt u uitstekend een wandeling maken, om vervolgens op de hoogste plek van Aerdenhout van de rust midden in de natuur te genieten.

SPORTVERENIGINGEN

Hockey: top sport in Aerdenhout

Hockey | A.M.H.C. Rood-Wit
Rood-Wit is één van de langst bestaande hockeyclubs van Nederland, opgericht in 1899 door Jonkvrouwe van der Poll. Van oorsprong was Rood-Wit een damesclub, midden jaren vijftig werden de eerste mannen toegelaten tot de club. Heden dag is Rood-Wit een bloeiende gemengde vereniging, gelegen op één van de mooiste complexen van Nederland, met een prachtig nieuw clubhuis en ruim 1.600 leden. Er is een bloeiende jeugdafdeling, heren en dames 1 spelen in de Overgangsklasse en er is een rijk gevulde seniorenafdeling van alle niveaus.

Rood-Wit is gelegen midden in het groen van Aerdenhout. Een unieke en riante locatie waar leden ieder weekend graag willen vertoeven. De sfeer is huiselijk en de borrels geliefd. Rood-Wit is een club waar u zonder twijfel ideaal de cultuur van Aerdenhout kunt proeven. Neem dus gerust een kijkje als u nieuw bent in de regio!

KAREOL

Een bijzonder landgoed van Aerdenhout

Een bijzonder bouwwerk van Aerdenhout was lange tijd de villa Kareol aan de Van Lennepweg in Aerdenhout. Dit huis was door de heer Bunge bewoond en werd in de tweede wereldoorlog gebruikt als herstellingsoord voor oorlogsgetroffenen. Zij geven nog steeds een blad “de Kareoler” uit. Dit bijzondere gebouw was het eerste woonhuis in Nederland waarin gewapend beton verwerkt was. Er was een hoge toren die als watertoren fungeerde: deze was van veraf boven de bossen reeds te zien. Het immense gebouw raakte echter in verval en is in 1979 gesloopt. Op dit moment bestaat het bosrijke terrein nog en is een nieuw en zeer exclusief appartementengebouw gerealiseerd. 

KINDERRIJK

Veel bewoners met gezinnen

Aerdenhout biedt optimaal woongenot, voor het hele gezin. Door haar diverse basis/middelbare scholen, kinderdagverblijven, huiswerkinstituten en sportverenigingen is het een ideale woonlocatie voor gezinnen met [jonge] kinderen. Bijkomend voordeel: alles is uiterst nabijgelegen, kinderen gaan al snel (in groepjes) op de fiets van A naar B.  

HISTORIE VAN AERDENHOUT

De naam Aerdenhout komt van ‘Den Aenderen Hout”. Aerdenhout was een andere ‘hout’ (ofwel een ander bosgebied) dan de Haarlemmerhout. Aerdenhout staat bekend om haar villa’s die gelegen zijn in de bossen rondom het dorp zelf. Het agrarisch karakter van Aerdenhout blijkt nog uit het gegeven dat er vroeger zelfs een melkfabriek aanwezig was voor de plaatselijke boeren. Deze heette Melkerij Mariënbosch en lag aan de Boekenroodeweg. Na afbraak in de jaren zestig ontstond een braakliggend gebied, wat later bebouwd werd met een school. 

WBos Makelaars

Thuis in Aerdenhout. Sinds 1948.

WBos Makelaars heeft sinds 1948 een vestiging op de grens van Heemstede-Aerdenhout. Geen wonder dat alle unieke aspecten van Aerdenhout bij ons bekend zijn. Een schat aan ervaring, welke wij feilloos combineren met de meest nieuwe ontwikkelingen. Het beste van beide: wij zijn thuis in Aerdenhout.

Op de koffie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek. U bent uiteraard ook welkom bij ons huiselijke kantoor op de grens van Heemstede-Aerdenhout. Maak gerust een afspraak via onze chatfunctie, bel of mail. Wij helpen u graag!