fbpx

Lorentzlaan 87

Heemstede

Bouwjaar: 1973

Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.

Aantal kamers: 5

Woonoppervlakte: 196 m2

Omschrijving

Deze unieke vrijstaande villa mogen wij u met veel plezier presenteren. Een aantal belangrijke punten:

/ geheel vrijstaande villa (ca. 200 m2 wonen) met diverse uitbreidingsmogelijkheden
/ gelegen aan open vaarwater (Leidsevaart) en voorzien van riant verwarmd en verlicht zwembad
/ gesitueerd op een royaal perceel (730 m2) met ochtend-, middag- en avondzon
/ onderhoud uitstekend, cosmetische modernisatie begrijpelijk

INTRODUCTIE
Dat de huidige bewoners hier ruim 40 jaar wonen zegt wellicht al voldoende. Het woonhuis is met ontzettend veel plezier en zorg bewoond. Nadat het gezin hier is groot gebracht en inmiddels ook de kleinkinderen groter worden, wordt de woning nu te koop aangeboden. Het is een huis waar enkel cosmetische modernisatie aannemelijk is, de overige staat is uitstekend. Voorbeelden zijn de vernieuwde kozijnen met hoog isolerende beglazing op de begane grond en het onlangs volledig nieuw beklede/gerenoveerde zwembad. Graag nemen wij de tijd voor een rustige rondleiding en toelichting op de woning.

LOOPT U VISUEEL MEE?
– de tuin:
de tuin is rondom gelegen, waarbij de achtertuin op het westen is gesitueerd (zon vanaf ochtend tot zonsondergang). Deze is voorzien van een riant zwembad (circa 8 meter lang, 4 meter breed en 1.55 meter diep), verwarmd en verlicht. Het zwembad is in het vroege voorjaar van 2020 volledig opnieuw en kwalitatief hoogwaardig bekleed. Tevens is het water vernieuwd, hetgeen op zoutbasis wordt schoongehouden. Het zwembad is voorzien van een elektrische pomp en een afdekscherm. Door fraai aangelegde beschoeiing biedt het zwembad volledige privacy, ook de rest van het perceel is smaakvol en sterk doordacht aangelegd. Zo beschikt het over meerdere terrassen met ieder een prachtig uitzicht, aangrenzend aan het woonhuis en het open vaarwater van de Leidsevaart. Dit laatste terras biedt een leuk uitzicht over voorbij varende boten, zwemmende eenden, prachtige waterlelies en de weilanden richting Klooster Alverna. Aan de waterzijde bestaat tevens de mogelijkheid voor het aanmeren van meerdere boten. Tevens is het mogelijk de boot aan wal te halen, middels een privé hydraulische laadkraan (‘David hijskraan’, professioneel aangebracht en functionerend op krachtstroom). Aan de zijzijde zijn eveneens meerdere terrassen, waarvan één terras is voorzien van een goed functionerende buiten open haard. De voortuin beschikt over een oprijd pad voor meerdere auto’s met carport. Rondom zijn drie aansluitingen voor bronwater, ter besproeiing van de tuin en bevinden zich rondom diverse lichtpunten.

– het woonhuis:
de woning is gebouwd als semi-bungalow in 1973, waarbij het momenteel een woonoppervlakte heeft van circa 200 m2. Hierbij bestaan diverse (grote) uitbreidingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van dakkapellen aan voor- en achterzijde op de verdieping. In dezelfde laan zijn hiervan tal van voorbeelden te zien. Het entree bevindt zich aan de voorzijde, aangrenzend aan de carport en naast de ruime inpandige schuur. Een ruime hal met aangrenzend een toilet met fonteintje en de meterkast (laag- en hoogtariefstroom, krachtstroom en alarminstallatie). Via een glazendeur doorgang tot de gang, met aangrenzende open woonkeuken (Bulthaup). Aansluitend aan de keuken bevindt zich een royale bijkeuken, met was-/droogopstelling en C.V.-installatie (2013). Via split-level komen we in een zeer riante woonkamer, met diverse raampartijen en een tot nok-hoogte reikend plafond. Een spectaculaire ruimte met een prachtig uitzicht over de tuin. De woonkamer is voorzien van open haard (zowel een gashaard als houthaard). Eveneens via split-level vinden we een authentieke bar (in de stijl van een stijlvol bruin café). Via een spiltrap arriveren we op de overloop, waar vanuit doorgang tot drie ruime slaapkamers (voormalig vier) en een badkamer. Middels het plaatsen een dakkapel aan voor- en/of achterzijde is hier veel extra ruimte te realiseren. Onder het dakbeschot bevindt zich thans veel opbergruimte. De overloop biedt als vide tevens een prachtig uitzicht over de living.

GOED TE WETEN
– uniek: vrijstaand wonen, aan open vaarwater, met riant zwembad, in een kindvriendelijke buurt
– uitstekend onderhouden woonhuis, waarbij cosmetische modernisatie begrijpelijk is
– geheel voorzien van dubbele beglazing, waarbij de begane grond is voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen met hoog isolatieglas
– het grote dakoppervlakte biedt een ideale mogelijkheid tot het plaatsen van (veel) zonnepanelen
– diverse uitbreidingsmogelijkheden, zowel op de begane grond als op de verdieping
– wonen op de begane grond (realiseren van slaapkamer en badkamer) ook mogelijk
– gelegen in een kindvriendelijke buurt, aan een autoluwe laan
– de tuin biedt veel rust (zeer beperkt geluid van de nabijgelegen weg en het spoor)
– zeer centraal gelegen met een ‘buiten’ gevoel
– degelijke fundering, op betonnen palen
– documentatie op te vragen bij ons team
– oplevering in uitvoerig overleg

KOMT U KIJKEN?
Dit unieke woonhuis kunt u het beste ervaren middels een bezoek. Neem contact op met ons team en maak een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor een rustige en informatieve rondleiding.

Kijk met ons mee

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.
Aangeboden sinds 5 augustus 2020
Status Verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woonhuis villa (vrijstaande woning)
Soort bouw bestaande bouw
Bouwjaar 1973
Soort dak dwarskap (pannen)
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte 196 m2
Perceeloppervlakte 730 m2
Inhoud 804 m3
Indeling
Aantal kamers 5 kamers (4 slaapkamers)