fbpx

Lagedijk 57

Spaarndam

Bouwjaar:

Vraagprijs: € 800.000,- k.k.

Aantal kamers: 4

Woonoppervlakte: 116 m2

Omschrijving

Op het eerste oog verliefd. 

Dat waren de huidige bewoners bij het zien van dit bijzondere landhuis met haar ‘parkachtige’ tuin. En wij eveneens. Met veel enthousiasme mogen wij dan ook dit unieke object te koop aanbieden. 

Midden in Spaarndam, een eeuwenoud en idyllisch dorp middenin de randstad, is dit super charmante landhuis gelegen. De woning bestaat uit twee kleinere -eeuwenoude- huisjes, welke op moderne architectonische wijze met elkaar zijn verbonden, naast het woonhuis is een separaat ‘atelier’ gelegen. Het geheel is gelegen op een riant perceel, met alle rijkdom van de natuur. Het staat vol met prachtige bomen, waarvan veel fruitsoorten, planten en bloemen. In deze parkachtige tuin wemelt het eveneens van de vlinders, bijen en vogels. Het is heerlijk om hier rond te lopen of te zitten op één van de terrassen. 

LOOP JE VISUEEL MEE?
Grenzend aan de dijk, onder veel hoge bomen, zien we een hoog hek. Nadat deze elektrisch opent arriveren we op het verscholen en prachtige perceel, een oase van rust en het einde voor natuurliefhebbers.

– het woonhuis:
De woning bestaat uit twee charmante huisjes, welke middels een staal/glas verbinding één vormen. Het onderhoud is fantastisch, evenals de na-isolatie. Het entree, met hand-gelegd Portugees trottoir, bevindt zich in deze ‘glazen gang’.

Linksaf vanuit de gang bereiken we een royale woonkeuken met divers inbouwapparatuur. Het plafond rijkt tot nok-hoogte, met een prachtige kapconstructie, de ramen zijn verdeeld in roedeverdeling. In deze heerlijke woonkeuken bevindt zich een houtkachel en een deur naar de houtopslag, alwaar ook het C.V.-huisje. 

Rechtsaf vanuit de gang komen we in een zeer royale living, welke gelegenheid geeft tot meerdere zitgedeelten. Ook hier kenmerkt zich de roedeverdeling in de ramen, alsmede een grote houtkachel en het plafond tot nok-hoogte. Via de openslaande deuren vinden we doorgang naar de veranda, voorzien van een groot zitgedeelte en een heater. Dit is zonder-twijfel een verlengde van de living. Boven de living bevindt zich de sfeervolle slaapkamer, welke uitzicht biedt over de living. Deze kamer is aanzienlijk uit te breiden middels een dakkapel. 

Rechtdoor vanuit de gang vinden we een landelijke badkamer, met douche-/badcombinatie, toilet en wastafelmeubel en walk-in kast.

– het ‘atelier’:
Dit opzichzelfstaande atelier bevindt zich tegenover het woonhuis en voorziet in alle gemakken. Het huidige atelier heeft haar eigen entree en is zeer ruim.

KEN JE SPAARNDAM?
Het is een eeuwenoud plaatsje tussen Amsterdam en Haarlem in. De Kolksluis, de oudste nog dienende schutsluis van Europa, verbindt hier het Noorder Buiten Spaarne met het Noordzeekanaal. Het is gelegen middenin in de natuur en toch zo centraal. Een unieke plek in regio Amsterdam/Haarlem. 

GOED TE WETEN:
– woonhuis met atelier en vrijstaande schuur
– woonhuis uit te breiden middels dakkapel
– buitenschilderwerk najaar 2018
– riante veranda gebouwd in 2018
– goede isolatie middels isolerende beglazing en kapisolatie
– gereinigde gevel en nieuwe knipvoeg ca. 2012
– eigen grond, stukje oprijd pad (voor het hek) van Rijnland (gebruik ca. € 67,- per jaar)
– perceel bestaat uit verschillende kadastrale aanduidingen, waaronder wonen, bedrijvigheid en terrein-akkerbouw
– aangegeven totale vierkante meters betreft zowel het woonhuis als het atelier (geen officiële woonmeters) tezamen

KOM JE KIJKEN?
Deze woning en de plek wil je echt ervaren. Neem contact met ons op en maak een afspraak! Sjors van ons team neemt graag de tijd voor een rustige rondleiding. 

Kijk met ons mee

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 800.000,- k.k.
Aangeboden sinds17 juli 2019
StatusVerkocht onder voorbehoud
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuislandhuis (vrijstaande woning)
Soort bouwbestaande bouw
Soort dakzadeldak (pannen)
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte116 m2
Perceeloppervlakte721 m2
Inhoud488 m3
Indeling
Aantal kamers4 kamers (2 slaapkamers)