header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

Verkooptips

Tips voor een optimale bezichtiging

Tijdens het verkoopproces vindt WBos Makelaars het heel belangrijk dat elke bezichtiging optimaal benut wordt, zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt.

U als eigenaar kunt daar ook een belangrijke bijdrage aan leveren. Immers: “Voor een eerste indruk bestaat geen tweede mogelijkheid.”

Denk daarbij aan de volgende kern tips:

1.      Kijk kritisch naar uw woning en ga op zoek naar verbeterpunten

Natuurlijk vindt u uw woning perfect zoals het is, maar probeer u eens te verplaatsen in de potentiële koper en bekijk uw huis alsof u het voor het eerst ziet. Wat ziet u écht en wat zou moeten worden verbeterd? Een loszittende plint, vlekken op de muur, loshangende draden… Doe dit voor zowel de binnen-als de buitenkant van uw woning en los de mankementen op voordat u uw woning in de verkoop zet. Vindt u het moeilijk om objectief en kritisch naar uw eigen woning te kijken? WBos Makelaars helpt u daar als verkopende makelaar graag bij!

2.      Zorg voor een opgeruimd en schoon huis

Het lijkt misschien een inkoppertje maar een schone, opgeruimde woning is een must. Dus: haal nog even een stofzuiger door het huis, poets de badkamer, lap de ramen en ruim de keuken op. Zorg ervoor dat er geen vuile vaat staat en houd het aanrechtblad zo leeg mogelijk. Houd spullen zoals tijdschriften, papierwerk, tassen, schoenen, speelgoed van de kinderen etc. zo veel mogelijk uit het zicht en houd de kamers zo leeg mogelijk. Ook is het raadzaam om persoonlijke accessoires, zoals fotolijstjes en toiletartikelen in de badkamer zo veel mogelijk weg te halen. Leeg de prullenbakken en let erop dat er geen vuile was of kleding in het zicht ligt.

3.      Zorg voor een prettige woonsfeer

Het is belangrijk dat uw woning een aangename temperatuur heeft en dat alle ruimtes goed geventileerd zijn en uiteraard fris ruiken. Dit laatste geldt natuurlijk vooral voor badkamer en toilet. Verder kan een mooie verse bos bloemen op tafel ook bijdragen aan een goede indruk.

4.      Zorg voor ruimte: ruimte verkoopt uw huis

Eén ding staat buiten kijf: aspirant-kopers houden van ruimte! Kijk dus nog eens goed naar uw interieur en bepaal of er misschien een meubelstuk (tijdelijk) weg kan. Dit kan ervoor zorgen dat uw kamer groter lijkt. Als u het moeilijk vindt om op deze manier naar uw interieur te kijken dan kunnen wij u hier als verkopende makelaar uiteraard in adviseren. Zorg er daarnaast ook voor dat de hal zo goed als leeg is. Haal jassen zoveel mogelijk van de kapstok en haal schoenen en tassen weg. Zo krijgt de kandidaat koper direct bij binnenkomst een goede eerste indruk.

5.      Zorg voor licht: licht maakt uw woning ruimer

Doe alle gordijnen en vitrages open en laat het zonlicht zoveel mogelijk binnen. Indien uw muren in een (donkere) kleur geverfd zijn is het misschien een idee om deze wit te verven. Onderzoek heeft uitgewezen dat kopers eerder geïnteresseerd zijn in woningen waarbij de muren wit zijn. Bovendien maken witte muren de woning ook lichter en ruimer.

6.      Zorg voor een verzorgde tuin

Het is het eerste wat geïnteresseerde kopers zien: de voortuin. Dus zorg ervoor dat deze er pico bello uitziet. Veeg de stoep aan, verwijder onkruid en zet een paar mooi kleurrijke bloempotten neer. Vergeet ook niet om ook even een doekje over de voordeur te halen en eventueel spinrag te verwijderen. Is de voordeur weer toe aan een kwastje? Neem de moeite: een deur die goed in de verf zit komt immers veel beter over dan een kale deur. Uiteraard geldt voor de achtertuin hetzelfde: ook deze moet er verzorgd uitzien. Dus maai het gras, haal alle rommel zoveel mogelijk weg en zet een gezellige plant op de tuintafel. Dit geeft een positieve indruk.

We hopen u met deze tips een beetje op weg te hebben geholpen. Als verkopende makelaar helpen wij u graag verder bij het succesvol verkopen van uw huis. Wij hebben de expertise in huis om dit voor u te realiseren. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Lees hier meer over wat WBos Makelaars voor u kan betekenen bij de verkoop van uw huis.