taxatierapport
huis

De marktwaarde vaststellen van uw huis middels taxatierapport, om tot een onderbouwde waarde te komen voor officieel gebruik. Hier kan onze taxatie service het antwoord op zijn. Bent u opzoek naar een indicatieve waarde voor bijvoorbeeld een eventuele verkoop dan is onze waardebepaling service wellicht iets voor u.

Waardebepaling woning

Verkopen

Ik wil mijn huis verkopen

Aankopen

Ik wil een huis aankopen

Woningaanbod

Het woningaanbod bekijken

Afspraak maken

Ik wil een afspraak inplannen

welk type rapport

Afhankelijk van het doel kunnen wij voor uw huis verschillende rapporten aanbieden met verschillende inhoud. Van een wat uitgeklede versie in de vorm van een waardebepaling tot juist de meest complete taxatierapport de NWWI Taxatie. In veel gevallen is een waardebepaling van uw huis voldoende maar in sommige gevallen is alleen een officieel taxatierapport (NWWI Taxatie) voldoende. Mocht u niet weten welk van de rapporten u moet hebben dan helpen wij u graag de eisen uit te werken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

NWWI taxatie
Makelaar Heemstede

taxatierapport, huis opname

Onze taxateur bezoekt uw woning op een afgesproken tijdstip. De taxateur zal alvorens deze afspraak de nodige gegevens natrekken zoals het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en eventuele beschikbare tekeningen.

Tijdens de taxatie let de taxateur op de inhoud en de oppervlakte, staat van onderhoud, constructie, isolatie, verplichtingen en rechten maar ook wordt gekeken naar het bestemmingsplan en de marktsituatie.

De taxateur zal alles noteren en foto’s/video’s maken van belangrijke details. Bij terugkomst op kantoor zal deze informatie gebruikt worden om het gewenste type taxatierapport voor uw huis uit te werken.

Maak een afspraak
Met of zonder verbouwing

met of zonder verbouwing

Ook is het mogelijk om een taxatierapport op te laten stellen waarin rekening gehouden wordt met een waarde na een geplande verbouwing. In deze situatie kijkt de taxateur niet alleen naar de huidige staat en marktsituatie maar juist naar de waarde die behaald zal kunnen worden na het afronden van de geplande verbouwing. Met de bepaling van deze toekomstige waarde wordt rekening gehouden met het type verbouwing, de gebruikte materialen en het afwerkingsniveau. Een zo uitgebreid mogelijke verbouwingsspecificatie helpt de taxateur om de waarde na verbouwing zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Maak een afspraak

validatie taxatierapport huis

Wanneer een taxatierapport gebruikt wordt voor het af- of oversluiten van een financiering of andere officiële diensten zal het taxatierapport gevalideerd moeten worden. Dit wordt gedaan door een volledig onafhankelijk validatie-instituut en is onderdeel van het proces dat hoort bij de NWWI-Taxatie, u heeft hier geen omkijken naar.

Waardebepaling woning
Validatie taxatierapport huis
Wie mogen taxatierapporten opstellen

wie mogen taxatierapporten opstellen

Afhankelijk van het type rapport zal deze opgesteld worden door een makelaar (waardebepaling) of een erkend taxateur (taxatierapport). Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich registreren bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en zodoende een NWWI taxatierapport opstellen. De eisen welke gesteld worden hangen onder andere samen met het up-to-date hebben van de opleidingseisen, het hebben afgesloten van adequate verzekeringen en volledige onafhankelijkheid wanneer de taxatie uitgevoerd wordt. Een waardebepaling zal door een van onze makelaars opgesteld worden. Wij volgen nagenoeg dezelfde werkwijze voor een Waardebepaling in vergelijking met een officiel taxatierapport voor de kwaliteitswaarborging.

NWWI taxatie

taxatie huis, de kosten?

De kosten voor de taxatie van uw huis zijn afhankelijk van het type taxatie, na verbouwing, de grote maar ook de uniekheid van uw woning. Wij maken graag geheel vrijblijvend een voorstel voor het benodigde taxatierapport. De kosten voor een waardebepaling liggen over het algemeen lager dan een officiële taxatie.

Waardebepaling woning
Taxatie huis, de kosten

meer informatie over een NWWI-Taxatie

Meer informatie over de NWWI-Taxatie of de waardebepaling? Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij de verkoop van uw woning of de aankoop van uw nieuwe thuis?

Maak een afspraak

Recensies

Ervaringen vertellen het meest. Bekijk onze onafhankelijk recensies, we zijn er best een beetje trots op.

Zeer toegewijd familiebedrijf, modern en ondernemend. Zeer goede kennis van markt en doelgroep. Digitale marketing is sterk.

Meijerslaan 90 in Heemstedeals verkoopmakelaars

Ik kan niets anders geven dan tienen, het hele proces was tot in de puntjes geregeld. Vanaf moment van eerste kennismaking was het gevoel al positief en dit is gebleven tijdens de verkoop.

Lommerlustlaan 59 te Haarlemals verkoopmakelaars

Prettig, vlot, eigen initiatief, meedenkend, kundig. Graag tot een volgende keer Jeroen en collega's!

Van Collemstraat 30 te Haarlemals aankoopmakelaars

It was not only the market expertise but also the professional service that make our experience working with wbos makelaars the best decision we made in the search for the house.

Reggelaan 31 te Heemstedeals aankoopmakelaars