header_image
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

We found 0 results. Do you want to load the results now ?
Zoek in aanbod

€ 0 tot € 3.000.000

we found 0 results
Your search results

Taxatie

U wilt de waarde weten van de woning. Een taxatie geeft hier antwoord op. Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij ons. Wij zijn ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee een gecertificeerde taxateur. Daarnaast werken wij snel, betrouwbaar en discreet.

Wij ondergaan een periodieke hercertificering. Dit is bij de NVM verplicht, zo blijft de kwaliteit van onze kennis voor u gewaarborgd. Wij zijn dus bij uitstek geschikt om met discretie een taxatie voor u uit te voeren.

UNIFORME NORM
Wij hanteren tijdens het taxeren de NVM norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-taxaties van woningen op dezelfde manier plaatsvinden.

Dankzij de NVM-database hebben wij zoveel mogelijk referenties voor de taxatie tot onze beschikking. Hierdoor worden onze taxaties zeer nauwkeurig uitgevoerd.

ACTUELE REGIONALE MARKTSITUATIE
Wij zijn zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie in Heemstede en omgeving Zuid-Kennemerland. Een van de essentiële punten om de waarde van uw onroerend goed te bepalen.

DE TAXATIEDOELEN
De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Wij vragen daarom altijd vooraf naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, een waardebepaling bij aankoop, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

Voorbeelden van taxatiewaardes zijn:

Marktwaarde
Marktwaarde is het geschatte bedrag waartegen vastgoed zou worden overgedragen op de peildatum tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper in een zakelijke transactie na behoorlijke marketing, waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld.

Herbouwwaarde
Dit is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigt wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar.

Naast bovengenoemde zijn er nog meerdere taxatiewaardes. Wij leggen het u graag uit.

HET TAXATIEVERLOOP
Wij taxeren op een met u afgesproken tijdstip uw woning. Hiervoor hebben wij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens van uw woning nodig. Tijdens de taxatie letten wij onder andere op de staat van het onderhoud, de ligging en omgeving en de gebruikte materialen.

Tijdens een taxatie letten wij op de volgende factoren:

– de staat van onderhoud;
– de inhoud en de oppervlakte;
– de functionele indeling;
– de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
– mate van isolatie en energiezuinigheid;
– verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
– de ligging en de omgeving;
– het bestemmingsplan;
– de marktsituatie.

Na de taxatie koppelen wij de taxatiewaarde aan u terug. Indien sprake is van een woning die onder de NHG-garantie of NWWI valt, wordt de taxatie verplicht gevalideerd door een taxatie-instituut. Hierdoor kan deze terugkoppeling iets langer duren. Hier stellen wij u dan uiteraard van op de hoogte.

VASTLEGGEN VAN TAXATIE
Wij leggen na de taxatie al onze bevindingen in een taxatierapport vast.

Wij hanteren daarbij een uniform taxatiemodel: het model NVM-taxatierapport. Met dit rapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Het taxatierapport is geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt. Wanneer verschillende taxateurs uw woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Een taxatie is immers een deskundige schatting van de waarde van uw woning.

UITVOEREN VAN TAXATIE
Wij zijn u hierbij graag discreet van dienst. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Uiteraard kunnen wij ook bij u langskomen.