Your search results

Samenwerking Hay en Ikea

Geplaatst door WBos Makelaars op 10 oktober 2017
| 0

Samenwerking Hay en Ikea

Dat Ikea en het Deense Hay samen gingen werken wisten we al langer, maar nu  ligt de collectie dan ook eindelijk in de winkel.  De eenvoud, functionaliteit en esthetiek van HAY, verwerkt in een (betaalbare) collectie van IKEA. Een geweldige combi, wat ons betreft!

Over de samenwerking vertelt Marcus Engman, de Design Manager bij Ikea: ‘Scandinavisch design kenmerkt zich door functie, bescheidenheid en eenvoud. Met Hay willen we verkennen wat de toekomst is van Scandinavisch design. We delen ook allebei de ambitie om uitzonderlijk design toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.’ 

De YPPERLIG-collectie bestaat uit een reeks minimalistische banken, stoere koffietafels en praktische accessoires. Dit zijn een paar van onze favorieten:

Duurzame eettafel

Een mooie eettafel om urenlang aan te tafelen. Een eyecatcher van duurzaam hout met massief houten poten, een metalen onderstel en een lichtgekleurd asfineerblad.

 

 

FRAKTA in een nieuw jasje

De FRAKTA-tas is na alle ophef met Balenciaga al onder handen genomen door niemand minder dan Virgil Abloh van modemerk Off-White, maar ook HAY gaf de draagbare icoon een make-over. De tas is verkrijgbaar in groen, donkerrood en geel met verschillende motieven.

 

De IKEA-favoriet van HAY

Vanwege de eenvoudige maakwijze is deze stoel met eenvoudige, maar strakke lijnen nu al favoriet. ‘In slechts 30 seconden giet je de vloeibare plastic in de juiste vorm, met als resultaat een mooi vormgegeven, comfortabele en sterke, maar lichte stoel,’ aldus Rolf Hay. HAY vindt ‘m zelfs zo leuk dat ze er niet één, maar twee stoelen van hebben gemaakt. Een eetkamer- én loungestoel.

 

 

Strakke slaapbank

Een strak vormgegeven sofa, die je gemakkelijk uitschuift tot bed. En denk nou niet dat-ie, zoals zoveel slaapbanken, niet lekker zit. Voor het zitgedeelte is er namelijk speciaal gebruik van een matras met springveren. Zo slapen jouw logées als een roosje.

Fifties sofa

Liever een normale bank? IKEA en HAY brengen ook een toffe donkergrijze tweezitsbank uit, geïnspireerd op een IKEA-sofa uit de vroege jaren vijftig.

 

Ultradunne bureaulamp

Dé bureaulamp voor elk bureau, want ultradun. Fijn is dat je het licht gemakkelijk kunt dimmen met slechts één aanraking. Zo heb je voor ieder moment op de dag het perfecte licht.

Scandinavische accessoires

Naast bovenstaande toffe interieuritems, verschijnen er ook accessoires. Zoals gezellige kussens en stoere kandelaars. 

Benieuwd naar de rest van de YPPERLIG-collectie ? Kijk dan op de site van Ikea.

 [TERUG] NAAR NIEUWSBRIEF