Your search results

Duurste huis ter wereld staat te koop

Geplaatst door sjorstenhacken op 30 oktober 2017
| 0

Duurste huis ter wereld staat de koop

Het duurste huis ter wereld staat te koop, voor een bedrag van maar liefst 350 miljoen euro. Ben je toevallig binnenkort in Zuid-Frankrijk, dan kun je even een kijkje nemen. Gewoon lekker op z’n Hollands: ‘Kijken, kijken, niet kopen.’

Het gaat om Villa Les Cèdres, het voormalige buitenverblijf van de Belgische koning Leopold II.  Het stulpje ligt aan de Côte d’Azur op Cape-Ferrat, een Frans schiereiland tussen Monaco en Nice. Het is momenteel in handen van de familie Marnier, bekend van de likeur Grand Marnier. Maar de drank-familie wil graag “wat kleiner gaan wonen”.

Duurste huis

Het huis is gebouwd in 1830, beschikt over 18.000 vierkante meter grond en heeft onder andere 14 slaapkamers, een balzaal, een kapel, diverse zwembaden, een bibliotheek geschikt voor 3000 boeken en stallen voor maar liefst 30 paarden. Ook is er een prachtige botanische tuin van 14 hectare met 25 kassen met ruim 15.000 zeldzame bloemen en planten. 

A luxurious sitting room inside Villa Les Cedres.

 

 

 

Als nieuwe eigenaar word je buren van componist Andrew Lloyd Webber – bekend van de rockopera Jesus Christ Superstar en musical Evita – en de Amerikaanse Microsoft-grondlegger Paul Allen.

In 2016 stond het stulpje ook al te koop. Toen moest het maar liefst 1 miljard euro gaan opbrengen. 

Ben je niet in de gelegenheid om binnenkort zelf even te gaan kijken dan kan je hieronder ook nog even lekker binnengluren! 

[TERUG] NAAR NIEUWSBRIEF