een rijke historie
met de toekomst in handen

We zijn best wel een beetje trots op ons familie makelaarskantoor. Wij zijn niet alleen één van de langst bestaande makelaarskantoren, we zijn ook één van de meest vooruitstrevende. Want morgen begint vandaag, daar zijn wij ons al generaties lang van bewust.

Verkoopmakelaar

Verkopen

Ik wil mijn huis verkopen

Aankopen

Ik wil een huis aankopen

Woningaanbod

Het woningaanbod bekijken

Afspraak maken

Ik wil een afspraak inplannen

kwaliteit is van toen, nu en van later

Sinds 1948 is onze filosofie kraakhelder. Wij leveren hoge kwaliteit en blijven de beste in ons vak. Niet voor niets luidt onze slogan ‘gewoon. altijd goed’. Hoe de woningmarkt ook is, welke trends er ook zijn, kwaliteit is van alle tijden. Daar worden niet alleen onze cliënten blij van, maar wij ook. Want een tevreden cliënt vertelt het door aan vrienden en familie en komt in de toekomst vast weer eens bij ons terug. Lange termijnwerk, heel normaal en toch bijzonder.

Over Wbos Makelaars
Makelaar Heemstede

marketing door de jaren heen

Wie wat bewaart heeft wat. Tijden veranderen, wij veranderen altijd mee. Wie een vlucht neemt door oude advertenties van ons makelaarskantoor komt veel verschillende stijlen tegen. Zo’n vijf logo’s en veel verschillende kleuren. Toch bleef één ding hetzelfde: kwaliteit. Het zit nu eenmaal diepgeworteld.

Maak een afspraak
De wortels van ons familie makelaarskantoor

de wortels van ons kantoor

In 1948 opende Willem Bos zijn makelaarskantoor in Heemstede: W. Bos Makelaars. Na de opening groeide het makelaarskantoor uit tot een toonaangevende partij in de regio Kennemerland. Van Driehuis tot Hillegom en alles wat daar tussenin ligt. Eerst gevestigd aan de Lucas van Leijdenlaan, later aan de Lanckhorstlaan tot begin jaren-70 de locatie van onze huidige vestiging in Heemstede volgde. Een groot pand welke kon voldoen aan de toentertijd grote behoefte van zoveel woningzoekenden: een dia showroom van zeker 100 m2 met het gehele actuele regionale woningaanbod.

Velen zullen het zich nog kunnen herinneren. Op zaterdag stond de gehele showroom vol met woningzoekenden. Een aantal aan commerciële binnendienst medewerkers stond klaar om mensen wegwijs te maken in het actuele woningaanbod en zoekopdrachten in te voeren. Wat nu Funda is, was toen onze diashowroom.

Maak een afspraak

technische ontwikkeling

Tegelijkertijd was misschien wel de grootste ontwikkeling van de Nederlandse Vereniging van Makelaars gaande. Ons makelaarskantoor zette met een aantal andere makelaars het Computer Makelaars Uitwisselingssysteem op. Later werd dit ‘Tiara’ genoemd, het datasysteem waar alle NVM-Makelaars tot op de dag van vandaag mee werken. Alhoewel vrijwel alles zich in de offlinewereld afspeelde, zette ons makelaarskantoor toen al in op onlinedata.

Niet zo gek ook dat juist ons familie makelaarskantoor als één van de eerste ging werken met computers. De eerste computer was van een dermate grote afmeting, dat deze met een takelwagen naar (en later van) de eerste verdieping van onze huidige vestiging in Heemstede is getakeld. Alhoewel deze computer een exorbitante aanschafwaarde kende en een al even exorbitant onderhoudscontract, werd ingezet op deze werkwijze. Het was een investering die goed past bij onze inmiddels zo vertrouwde langetermijnvisie. Gelukkig ging de ontwikkeling snel en volgde kleine ‘PC’s’ en later natuurlijk de laptops het kolossale apparaat op.

Maak een afspraak
De technische ontwikkeling in de makelaardij
Het vervolg

het vervolg

Toch bleef nog lange tijd de offlinewereld één van de belangrijkste in de woningmarkt. Iedere donderdag kwamen fiches met regionaal nieuw woningaanbod binnen. Deze werden vervolgens door team wbos doorgebeld aan alle cliënten: “een twee-onder-één kapwoning, voorzien van oprit pad voor meerdere auto’s, etc., ect.”. Daarnaast werd het woningaanbod voornamelijk geadverteerd in de krant, terwijl het internet steeds meer aan terrein won bij consumenten.

Het was de periode waarin de NVM moest bepalen hoe de presentatie van woningaanbod online zou gaan plaatsvinden. Mede aangevoerd door ons makelaarskantoor werd gepleit voor één groot platform. Het zou Funda gaan heten, de rest is geschiedenis.

Maak een afspraak

het vak veranderde, en toch ook niet

Inmiddels is de digitale wereld niet meer weg te denken in ons huidige werk. Ons woningaanbod wordt effectief onder de aandacht gebracht bij de doelgroepen via de inzet van slimme data. Daarbij maakt het niets uit of de koper van uw huis bij ons binnenstapt in één van onze vestigingen of dat diegene zich bevindt aan de andere kant van de wereld. Ons aanbod komt daar terecht, onbetwist. Daarnaast ontvangen onze zoekers op real time basis geschikt aanbod vanuit de gehele markt, vaak voordat het überhaupt op Funda staat. En op kantoor, daar werken we met grote beeldschermen en vrijwel papierloos. De tijden veranderen en wij veranderen mee.

Toch bleef er ook veel hetzelfde. Althans, bij ons. Wij zijn ons blijven focussen op kwaliteit en niet op kwantiteit. Authentieke service waarbij kwaliteit en de tijd nemen voorop staan. Zo hebben wij nooit meegedaan aan grootschalige openhuis dagen, bezichtigingen van slechts 10 minuten of een maximaal aantal kijkers per huis. Het kopen of verkopen van een woning nemen we uiterst serieus, en de personen daarachter al helemaal. We houden immers van ons vak doordat het mensenwerk is. Heel gewoon en toch bijzonder.

Maak een afspraak
Het familie makelaarskantoor Wbosmakelaars

het familie makelaarskantoor

Sommige vragen zich af of de ‘W’ niet uit onze naam kan. Wij niet. Het staat voor de authenticiteit van ons makelaarskantoor. En het verwijst naar de naamgever van ons bedrijf. Willem Bos, die het oprichtte in 1948.

Maak een afspraak

de tweede generatie

In 1984 nam Willem Schmitz, als zittende makelaar, het makelaarskantoor over. Eerst samen met een collega makelaar, later alleen. Besloten werd om de opgebouwde naam en de filosofie voort te zetten. Natuurlijk volgde moderne veranderingen en werd het makelaarskantoor, naar behoefte vanuit de markt, uitgebouwd met een hypotheken en assurantiënbedrijf. Het is altijd één van de meest toonaangevende makelaarskantoren van de regio gebleven. Een degelijke partij, de Duitse wagen onder de auto’s.

Maak een afspraak
De tweede generatie

de huidige generatie

De kinderen van Willem, Wouter en Sjors, kwamen veel over de vloer op de zaak. Daarbij liep Sjors als kleine jongen al de flyers in de omgeving. De liefde voor het vak begon steeds meer te ontstaan. Toen Sjors zijn marketingstudie bijna had afgerond verkeerde de woningmarkt in een zware tijd. Samen met zijn broer Wouter begonnen de handen te jeuken. Want na een dieptepunt in de markt, valt een mooie toekomst te creëren. Een makelaarskantoor van morgen met behoud van het authentieke karakter. Het beste van beide, dat moest het gaan worden. Sjors had de kennis van marketing, de liefde voor de makelaardij en een ondernemende geest. Wouter deelde de ondernemende geest en had inmiddels grote veranderingen op zijn naam staan in de luchtvaart- en de medische wereld. De daad werd bij het woord gevoegd.

Inmiddels zijn de broers volop aan het bouwen met een fantastisch jong en gedreven team. De authentieke kwaliteit en de vooruitstrevende benadering van het vak worden gewaardeerd. Ons familie-makelaarskantoor maakte in de afgelopen jaren een hele grote groei door. Voor het eerst in onze geschiedenis opende wij in 2021 een tweede vestiging van ons familie-makelaarskantoor in de regio Haarlemmermeer. Samen met Amir van Bommel, geboren en getogen in Hoofddorp, wordt ons familie-makelaarskantoor ook daar uitgerold én gewaardeerd!

Voor de toekomst zit team wbos vol plannen. Daarbij kunnen onze cliënten onze bekende kwaliteit blijven verwachten, evenals ons vooruitstrevende karakter in de woningmarkt. Wat zijn we trots en dankbaar voor alle mooie opdrachten die wij mogen uitvoeren. Team wbos is klaar voor de toekomst en wij kijken daar met veel plezier naar uit!

Maak een afspraak

Recensies

Ervaringen vertellen het meest. Bekijk onze onafhankelijk recensies, we zijn er best een beetje trots op.

Zeer toegewijd familiebedrijf, modern en ondernemend. Zeer goede kennis van markt en doelgroep. Digitale marketing is sterk.

Meijerslaan 90 in Heemstedeals verkoopmakelaars

Ik kan niets anders geven dan tienen, het hele proces was tot in de puntjes geregeld. Vanaf moment van eerste kennismaking was het gevoel al positief en dit is gebleven tijdens de verkoop.

Lommerlustlaan 59 te Haarlemals verkoopmakelaars

Prettig, vlot, eigen initiatief, meedenkend, kundig. Graag tot een volgende keer Jeroen en collega's!

Van Collemstraat 30 te Haarlemals aankoopmakelaars

It was not only the market expertise but also the professional service that make our experience working with wbos makelaars the best decision we made in the search for the house.

Reggelaan 31 te Heemstedeals aankoopmakelaars