fbpx

Huis snel verkopen? Wij geven een aantal tips voor dé perfecte woningpresentatie

Het is natuurlijk een onwijs spannend moment wanneer je de beslissing hebt gemaakt om je woning in de verkoop te doen. Iedereen hoopt natuurlijk zijn huis snel te verkopen. Een woning in de verkoop doen gaat niet zomaar. Er zijn namelijk behoorlijk wat voorbereidingen nodig voordat de woning in de verkoop gaat. Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is de woningpresentatie. In deze blog vind je een aantal tips  wat jij kunt doen voor een goede en snelle verkoop van jouw woning!

Huis snel verkopen, start hier!

Voorbereiding is het halve werk, ook bij het verkopen van jouw woning is dit zeker aan de orde. Het punt waar de meeste verkopers tegenaan lopen is, waar te beginnen met het voorbereiden van de woningpresentatie? Daarom geven wij aan onze klanten, die het verkoopproces ingaan, voor iedere ruimte in huis een aantal tips. De woningpresentatie is namelijk één van de belangrijkste momenten voordat we van start kunnen met de verkoop van de woning. De fotograaf zal jouw woning op zijn mooist gaan vastleggen. Ten minste, dat is natuurlijk het doel van iedere makelaar, want hoe beter de woningpresentatie, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn en kennis kunnen maken met jouw prachtige woning. Een fotograaf weet natuurlijk precies wat hij moet doen, maar  ook jouw hulp is hard nodig.

Ga jij alvast aan de slag met onderstaande tips?

De woonkamer

De woonkamer is natuurlijk het leefgedeelte van een woning. Het is dan ook belangrijk dat de woonkamer eruit springt in de woningpresentatie, zodat de potentiële koper zichzelf al helemaal thuis voelt op nu nog jouw bank. De volgende tips zorgen ervoor dat jouw woonkamer eruit springt in de woningpresentatie:

  • Ruim de woonkamer netjes op en creëer vooral veel ruimte. Door minder meubels en voorwerpen te plaatsen, zal de nadruk worden gelegd op de zichtlijnen en positieve punten van jouw woning.
  • Voor de gehele woning geldt het advies om zoveel mogelijk gordijnen te openen (zorg voor schone ramen) voor een optimale lichtinval. Wees beperkt in de hoeveelheid (hoge) accessoires en/of planten op de vensterbank waardoor het zicht en lichtinval wordt belemmerd.
  • Haal spullen die de woonkamer een onrustige uitstraling geven weg. Denkend aan prullenbakken, opvallende kabels, voerbakjes, manden of huisdieren.
  • Creëer sfeer door kleine toevoegingen zoals lifestyle magazines, kaarsen, een vaas met verse bloemen en kussens.

De keuken

Een ruimte die zeker niet kan ontbreken in de woningpresentatie is de keuken. De keuken is een plek waar veel apparatuur en accessoires zichtbaar kunnen zijn, wat enigszins rommelig zou kunnen overkomen. Zorg er dan ook met onderstaande tips voor dat jouw keuken een echte eyecatcher is in de woningpresentatie.

  • Functionele spullen zoals prullenbakken, vaatdoekjes, zeep, flesjes zoveel als mogelijk verwijderen.
  • Apparatuur (oven, gasstel/kookplaat), kranen en spoelbak schoon.
  • Een schaal met vers fruit, een kookboek of chique keuken-accessoires geeft de keuken een luxe uitstraling.

De buitenruimte

Een tuin, balkon of dakterras is de ruimte die een echt pluspunt oplevert bij de verkoop van jouw woning. Zo’n plusplunt is zeker een must als je je huis snel wilt verkopen. Zorg dan ook dat jouw buitenruimte er sfeervol en netjes bijstaat voor de foto’s.

  • Fietsen, afvalcontainers en andere zaken voor en achter het huis weghalen en volledig uit het zicht (straatbeeld) plaatsen.
  • Parkeer jouw auto zo lang mogelijk voor de woning of houd op andere wijze deze plek vrij zodat wij mooie foto’s en filmfragmenten van het vooraanzicht van de woning kunnen maken.
  • Het toevoegen van een tuinset, kussens en/of planten zorgt voor meer sfeer.

We hopen dat deze tips je goed op weg helpen bij het klaarmaken van je woning voor de perfecte woningpresentatie. De perfecte woningpresentatie is de namelijk de eerste stap die je zet om je huis snel te verkopen.

Benieuwd naar nog meer tips én de tips voor de overige ruimtes in jouw woning? Ons team staat al in de startblokken om jou te helpen in het verkoopproces met onze eigentijdse strategie in combinatie met onze drie-huizenformule en ijzersterke marketing.