fbpx

Hoeveel is mijn huis waard? En hoe kan ik de waarde verhogen?

Eindeloos bezig geweest met het moderniseren van je huis en toch wel een klein beetje trots zijn op het eindresultaat? We snappen dat je na zo’n periode erg nieuwsgierig bent en graag antwoord wil hebben op de vraag ‘’Hoeveel is mijn huis waard’’? Tegenwoordig bestaan er heel handige tools waarmee je een indictie kan opvragen van de waarde van jouw woning. Nieuwsgierig welke tool dat is en waar je deze kan vinden? Lees dan snel verder!

Hoeveel is mijn huis waard? Check het hier!

Binnen no-time een waardindicatie ontvangen van jouw woning? Dat kan! Op onze website vind je een handige tool waarmee je gemakkelijk een waarde indicatie rapport kan ontvangen van jouw woning. Goed om te weten is dat dit natuurlijk een indicatie is. Voor een officieel rapport dient één van onze makelaars natuurlijk jouw woning te hebben gezien.

Een turn-key woning

Meer dan de helft van de Nederlandse huizenkopers wil het liefst een turn-key woning. Een Turn-key woning is een woning waarvan je alleen nog maar ‘’de sleutel hoeft om te draaien’’ en de verhuisdozen hoeft uit te pakken. Jouw woning opknappen voor de verkoop heeft dus zeker zijn voordelen. Ook kan het natuurlijk voordelen voor jouw als bewoner bieden. Het opknappen van je woning kan er namelijk voor zorgen dat de waarde van jouw woning toeneemt. Het creëren van extra vierkante meters is één van de punten die zeker van invloed is op de waarde verhoging van een woning. Je kan al snel extra vierkante meters creëren door het plaatsen van een dakkapel.

Woningwaarde verhogen met een hoog energielabel

Uit vele onderzoeken is gebleken dat de hoogte van een energielabel een grote invloed heeft op de verkoopwaarde van een huis. Weet jij eigenlijk welk energielabel jouw huis heeft? Zoals in onze vorige blog al naar voren is gekomen ben je tegenwoordig verplicht als verkoper om een energielabel te hebben. Het is dus belangrijk dat je deze vroegtijdig laat opstellen.

We snappen dat je nu denkt ‘’Hoeveel is mijn huis dan waard met een hoog energielabel’’? Dit is natuurlijk afhankelijk van de duurzaamheid van jouw woning. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg en Maastricht is gebleken dat de waardestijging van een woning kan oplopen tot en met 16% én gunstig gelabelde A-woningen verkopen vele mate sneller dan een woning met label D. Nieuwsgierig welke maatregelen jij kan toepassen om jouw woning duurzamer te maken? Binnenkort nemen wij jou mee in de wereld van duurzaamheid.

Doe jij de gratis waarde check?

Jouw woning verduurzamen kan dus zeker effect hebben op de waarde van jouw woning. Nieuwsgierig hoeveel jouw woning nu waard is? Doe dan de gratis waarde check op onze website. Vragen over jouw waarde indicatie rapport? Neem dan gerust contact op met ons team.

Neem contact op